NHO vil ikke fjerne selskapsskatten likevel

Næringslivets Hovedorganisasjon avkrefter sommerens medieoppslag og sier de ikke vil fjerne skatten på overskudd i bedrifter.


<p><b>KONKURRANSE:</b> NHO mener at når landene rundt oss senker skattene mister Norge konkurransekraft i en stadig mer global økonomi</p>

KONKURRANSE: NHO mener at når landene rundt oss senker skattene mister Norge konkurransekraft i en stadig mer global økonomi

Det bekreftet NHO-sjef Kristin Skogen Lund i en pressemelding tirsdag morgen etter at en rekke medieoppslag i sommer fortalte at NHO mente det var aktuell politikk å avvikle selskapsskatten.

I pressemeldingen som Aftenposten først omtalte, tar Lund for seg oppslagene som tok utgangspunkt i NHOs økonomiske overblikk for andre kvartal, der NHOs fagfolk drøftet hvordan globalisering og digitalisering vil påvirke skattesystemet på lang sikt.

– Dersom dette har kunnet misforstås som et aktuelt forslag, beklager vi det, sier hun i pressemeldingen.

NHO skriver samtidig at det er problematisk at selskaper som Facebook omsetter for milliarder i Norge, men helt lovlig betaler skatt på under én million kroner.

– Vi er helt enig med statsministeren i at det beste ville vært å finne internasjonale løsninger på denne problematikken. Det er imidlertid svært krevende, og det har ikke vært stor nok fremgang i dette arbeidet, sier NHO-sjefen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå