Trump: – Atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart

Prosessen mot atomnedrustning i Nord-Korea begynner snart, sa Donald Trump under en seremoni hvor han og Kim Jong-un undertegnet et dokument.


<p><b>SIGNERT</b>: Donald Trump og Kim Jong-un undertegnet et dokument under en seremoni under toppmøtet i Singapore tirsdag. Bildet er tatt tidligere samme dag.</p>

SIGNERT: Donald Trump og Kim Jong-un undertegnet et dokument under en seremoni under toppmøtet i Singapore tirsdag. Bildet er tatt tidligere samme dag.

Hva de konkret er blitt enige om, er foreløpig ikke kjent. Under den korte signeringsseremonien beskrev Trump dokumentet som «ganske omfattende» og «veldig viktig».

– Begge sider kommer til å bli imponert over resultatet, framholdt Trump.

Nord-Koreas leder Kim Jong-un slo fast at dokumentet er historisk.

– I dag har vi hatt et historisk møte og besluttet å legge fortiden bak oss, sa Kim. Han lovet at verden vil se en «stor forandring».

Trump sa han absolutt kan tenke seg å invitere Kim til Det hvite hus. Presidenten sa også at han og Kim har utviklet et spesielt bånd.

– Vi kommer til å møtes igjen. Vi kommer til å møtes mange ganger, sa presidenten før de to skiltes.

Toppmøtet mellom Trump og Kim i Singapore tirsdag er det første møtet noen gang mellom en nordkoreansk leder og en sittende amerikansk president.

Også før signeringen gjorde Trump det klart at han var godt fornøyd med samtalene med Kim.

– Virkelig, veldig positivt. Bedre enn noen kunne ha forventet, mener jeg. Helt i toppklasse, virkelig bra, sa presidenten.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå