Nordea-sjef: - Krisen er over

Nordea-sjef Christian Clausen mener den internasjonale kredittkrisen er over og at media svartmaler situasjonen

Clausen (bildet) sier til Dagens Næringsliv (DN) at han ikke lenger er så bekymret som han var for noen måneder siden, fordi det nå er mulig å se omfanget av krisen.

Ingen krise, tross resesjon

- Vi ser at det sannsynligvis går mot en resesjon i USA, og effekten av det vil bli lavere vekst i Europa. Men slik det ser ut nå blir det ingen makroøkonomisk krise, sier Clausen i et intervju med avisen.

Les også: Nordea bryr seg ikke om Børsen

Svartmaling

På tross av det han mener er en helsvart nyhetsstrøm, er situasjonen lysere og mer oversiktlig enn for en tid tilbake, selv om det må forventes nye tap også i den nærmeste fremtid.

- Jeg skal på ingen måte skjønnmale situasjonen, subprime-krisen har vært og er en alvorlig finansiell krise, sier mannen som i fjor tok over styringen av Nordea til DN.

Tror ikke på boligkrakk

Han har heller ingen tro på noe boligkrakk i Norge. Isteden mener Clausen at fallende priser er sunt, da prisgalloppen ikke kunne fortsette evig.

Bankene har lært og har kontroll

Noen gjentakelse av tidligere tiders bankkriser har han heller ingen tro på.

- Den viktigste grunnen til det er at måten bankene håndterer kreditt på har endret seg dramatisk....det kommer ingen tap vi ikke greier å håndtere, det tror jeg ikke vil skje igjen, sier Clausen til DN.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå