Norge har 200.000 dårlige betalere

På bare et halvt år har 12.500 flere nordmenn fått betalingsproblemer.
<b>BLIR IKKE BETALT:</b> Flere nordmenn kommer på listen over dårlige betalere enn de som bli strøket av den samme listen. Nå er antallet nordmenn med betalingsanmerkninger rekordstort.
BLIR IKKE BETALT: Flere nordmenn kommer på listen over dårlige betalere enn de som bli strøket av den samme listen. Nå er antallet nordmenn med betalingsanmerkninger rekordstort.

Nå er tallet oppe i 196.230 nordmenn med betalingsanmerkninger, skriver nyhetsburået Newswire på oppdrag for analyse- og kredittopplysningsbyrået Experian.

- Dette er rekord. Ikke bare har stadig flere slike anmerkninger, men beløpene blir også stadig større. Ifjor på denne tiden var gjelden 18,1 milliarder, sier direktør Gabor Molnar i Experian.

Flater ut

Alt er imidlertid ikke like mørkt, og rentenedsettelsene ser ut til å virke.

- Det er en markant nedgang i antall nye anmerkninger de siste månedene, sier Molnar til Newswire.

20.000 av de med betalingsanmerkninger ifjor er nå kvitt disse. Derimot har 30.000 nye fått anmerkninger.

Kvinner best i klassen

Man finner også store kjønnsforskjeller. To av tre med betalingsanmerkninger er menn, og disse står også for 80 prosent av de 22,1 milliarder kronene.

De mest pliktoppfyllende betalerne finner man på vestlandet. Sogn og Fjordane, Rogaland og Møre og Romsdal topper statistikken med færrest betalingsanmerkninger.

I motsatt ende finner man Finnmark og Østfold som får den noe tvilsomme æren av å toppe statistikken.

Til forsiden

På forsiden nå