Klart for folkeavstemning om sammenslåing av Troms og Finnmark

Folkeavstemninga om fylkessammenslåinga av Troms og Finnmark vil finne sted i Finnmark 14. mai. Det åpnes for å avgi forhåndsstemme en uke før.


<p><b>SPLITTET:</b> Da Finnmark AP og Auf stemte over sammenslåingen, stemte nestleder Espen Amundsen i Finnmark AUF ja til regionreformen-sammenslåing av Finnmark og Troms, mens Helga Pedersen stemte nei.</p>

SPLITTET: Da Finnmark AP og Auf stemte over sammenslåingen, stemte nestleder Espen Amundsen i Finnmark AUF ja til regionreformen-sammenslåing av Finnmark og Troms, mens Helga Pedersen stemte nei.

Finnmarks fylkesting vedtok i forrige uke at folkeavstemningen skulle avholdes før 17. mai, med voteringstema ja eller nei til å slå Finnmark sammen med Troms.

– Finnmarkingene er nå gitt en unik mulighet til å si sin mening om sammenslåinga med Troms. Det er mitt håp at flest mulig vil benytte seg av denne muligheten. Uansett hva du har tenkt å stemme: Bruk stemmeretten din, oppfordrer Finnmarks fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap).

Fylkesordføreren legger til at det vil bli mulig å stemme både over internett og ved buk av tradisjonell stemmeseddel.

I en fersk undersøkelse utført av Sentio, viste det seg at innbyggerne i både Finnmark og Troms sier et klart nei til fylkessammenslåing. I undersøkelsen svarte 86 prosent av de spurte i Finnmark og 73 prosent i Troms nei til et sammenslått Troms og Finnmark.

Om de to fylkene blir slått sammen vil det nye storfylket dekke en firedel av Norges areal.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå