«Kjedelig» krone faller selv om oljeprisen stiger

Til tross for at oljeprisen har trukket opp mot de høyeste nivåene i år, svekker kronen seg mot euro og dollar.


<p><b>MOTSATT RETNING:</b> Den siste økningen i oljeprisen har ikke ført til en sterkere krone.</p>

MOTSATT RETNING: Den siste økningen i oljeprisen har ikke ført til en sterkere krone.

I 16.30-tiden torsdag ettermiddag økte prisen på et fat nordsjøolje til 55,97 doller, det høyeste nivået siden april.

Samme tid koster en euro 9,417 kroner, hvilke er opp nesten fem øre fra morgentimene torsdag. Dollaren har steget omlag tre øre til knappe 7,92 kroner i samme tidsrom.

Valutastrateg Magne Østnor i DNB Markets sier han har en følelse at det rett og slett ikke er fokus på norske kroner i valutamarkedet for tiden.

– Rett og slett litt kjedelig

– Man venter en normalisering i pengepolitikken i Europa, Sverige og også i USA. Men Norges Bank er ventet å ligge et år etter i normaliseringen. Det er flere nyheter å handle på i de andre valutaene. Norge og kronen er rett og slett litt kjedelig nå, sier Østnor til E24.

Samtidig peker Østnor på at de økonomiske nøkkeltallene for norsk økonomi den siste tiden har trukket i begge retninger.

– Men jeg mener at når vi nå ser at oljeprisene stiger opp mot det høyeste nivået vi hadde tidlig i år, så er det positivt. Blir vi værende her så er det kronepositivt og kan gi en ketchup-effekt, hvis vi også får flere økonomiske nøkkeltall i positiv retning, legger han til.

Forventninger om renteøkning

Samtidig som den norske kronen er litt ute av fokus har forventningene om renteøkning i Storbritannia gått kraftig opp etter Bank of England etter denne ukens rentemøte ga klare signaler om at det vil komme renteøkning i løpet av høsten.

I tillegg har forventningene til at den amerikanske sentralbanken øker renten på sitt rentemøte i desember økt etter at det torsdag ble offentliggjort høyere inflasjonstall enn ventet for august.

Ifølge Marketwatch priser markedet nå inn at det er 50,9 prosent sjanse for renteøkning på 0,25 prosentpoeng i USA i desember. Det vil i så fall være den tredje amerikanske renteøkningen i år.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå