– Vi deler Huawei-uroen til USA og Storbritannia

Norge vurderer tiltak mot Huawei, bekrefter justisminister Tor Mikkel Wara.

Justisminister Tor Mikkel Wara sier til Reuters onsdag at Norge vurderer tiltak som vil ekskludere utstyr fra Huawei i utbyggingen av 5G-nettverket i Norge.

Justisdepartementet sa det samme til E24 før jul.

Onsdag har det internasjonale nyhetsbyrået intervjuet justisministeren under NHOs årskonferanse.

I intervjuet sier Wara at Norge følger nøye med på hva USA og Storbritannia gjør – og at man deler bekymringen for spionasje som blir nevnt i disse landene.

– Vi deler de samme bekymringene som USA og Storbritannia, og det er spionasje mot private og statlige aktører i Norge. Spørsmålet har høy prioritet. Vi ønsker å ha dette på plass før byggingen av telenettverket, sier Wara til Reuters.

På spørsmål om grepene mot spionasje vil være rettet spesielt mot Huawei, svarer justisminister ja – og at man vurderer de samme grepene som er gjort i andre land.

Telenor sier til Reuters at de tar sikkerheten på alvor.

– Norge har hatt full kontroll over kritisk infrastruktur i mange, mange år – og vi i Telenor tar det svært alvorlig, sier konsernsjef Sigve Brekke til Reuters.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå