Norske ungdommer har 1 milliard i inkassogjeld

Norske ungdommer i alderen 18 til 26 år har i dag en forfalt inkassogjeld på over 1 milliard kroner. Økningen i antall saker bekymrer inkassoselskaper.

<p><b>REKORDMANGE SAKER:</b> Antallet inkassosaker i Norge har aldri vært høyere.</p>

REKORDMANGE SAKER: Antallet inkassosaker i Norge har aldri vært høyere.

Antallet inkassosaker i Norge har aldri vært høyere, og inkassoselskapet Intrum Justitia er bekymret over kredittveksten blant ungdom, skriver Finansavisen.

Tall fra Norske inkassobyråers forening (NIF) viser at antallet saker øker kraftig, og i år ble det for første gang rapportert inn over seks millioner inkassosaker i Norge.

– Tallene tyder på at mange unge vet altfor lite om å styre sin egen økonomi. Skal det bli en markant nedgang i antall unge med inkassosaker og betalingsanmerkninger som følge, er det avgjørende at personlig økonomi blir satt på dagsorden i skolen, sier Jan W. Græsvik i Intrum Justitia til avisen.

Antallet purreinkasso, det vil si purringer som ble betalt innen 30 dager, økte med 37 prosent i 2013. I gjennomsnitt er nordmenn sju dager for sene til å betale regningene sine. NIF konkluderer i en nylig utgitt rapport at «kreditt er motoren i hele samfunnsøkonomien».

NIF står også bak en informasjonssiden skyldepenger.no som er spesielt rettet mot ungdom som opplever betalingsproblemer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå