North Energy er analytikerfavoritt

Analytikere mener det lille oljeselskapets aksjekurs vil fortsette å stige.

			NYKOMMER: Det er seks uker siden North Energy, hvor Erik Karlstrøm er administrerende direktør, ble børsnotert.
NYKOMMER: Det er seks uker siden North Energy, hvor Erik Karlstrøm er administrerende direktør, ble børsnotert.

Seks uker etter at North Energy ble børsnotert, er det lille nordnorske oljeselskapet en favoritt blant analytikere, skriver Finansavisen. Fire analytikere har tatt opp dekning i aksjen, og alle er enige om at North Energy har et stort potensiale.

"Eksplosiv økning"

En av analytikerne, Teodor Sveen Nilsen i Argo Securities, skriver at kursmålet er 43 kroner. Nilsen skriver i en analyse "Relativt til størrelsen har North et stort antall prospekter med høyt potensial. Vi tror at et kommersielt funn vil føre til en eksplosiv økning i vårt nåverdi-estimat".

North Energy ble etablert i 2007, og det har andeler i åtte letelisenser i Norske- og Barentshavet og ytterligere to i Nordsjøen.

Mulig funn

Etter at North Energy meldte om et mulig funn av hydrokarboner vest for Namsos, gikk aksjekursen opp til 26 kroner, skriver Finansavisen.

–Vi har ikke lovet aksjonærene inntekter før i 2018. Men hittil har vi nådd alle våre mål raskere og billigere enn budsjettert, og vi har – mot mange eksperters tips – etablert en kompetent organisasjon her oppe, sier selskapets administrerende direktør Erik Karlstrøm.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå