Ny styreleder fikk millionstøtte

Nyvalgt styreleder i Innovasjon Norge, Kjell A. Storeide, har mottatt betydelige summer fra det statseide selskapet. Børge Brende mener næringsministeren sender feil signaler ved valget.

Stortingsrepresentant for Høyre, Børge Brende, reagerer på næringsminister Odd Eriksens (Ap) utnevnelse av Kjell A. Storeide som ny styreleder i det statseide selskapet Innovasjon Norge, melder Dagens Næringsliv mandag.

Bakgrunnen for reaksjonen er at styremedlemmer i Innovasjon Norge i stor stil har mottatt støtte til selskaper der de selv har hatt styre- eller eierinteresser.

I går utnevnte Næringsministeren nytt styre i Innovasjon Norge, hvor Storeide ble valgt til styreleder. Samtidig har selskaper der den nyvalgte styrelederen har interesser i mottatt 35 millioner kroner de siste to årene.

- Det stemmer at flere bedrifter der jeg er engasjert også har hatt engasjement i Innovasjon Norge. Men det finnes vel knapt nok en velykket bedrift i distrikts-Norge som ikke har nytt godt av det offentlige virkemiddelapparatet, sier Storeide til Dagens Næringsliv.

Storeide peker videre på at han hatt en åpen dialog om sine engasjementer. Han har også erklært seg inhabil, som reglene tilsier, i alle søknader fra selskaper der han er involvert.

Brende mener at det ikke er nok at styrelederen trer ut av styret hvis det kommer søknader om støtte fra selskaper der han har interesser.

Odd Eriksen avviser kritikken, og anser forholdet som uproblematisk.

- Innovasjon Norge har regler for habilitet og følger norsk lov på dette området. Det er ikke ulovlig å være inhabil dersom man håndterer det i henhold til reglene, sier Eriksen til Dagens Næringsliv.

På forsiden nå