Obama og Castro snakket sammen om paven

Presidentene Raul Castro og Barack Obama snakket sammen på telefon fredag. Blant samtaleemnene var pavens besøk til Cuba og USA og nye amerikanske handelsregler.


<p><b>MINDRE ANSTRENGT FORHOLD:</b> Barack Obama snakket med sin cubanske kollega på telefon fredag.</p>

MINDRE ANSTRENGT FORHOLD: Barack Obama snakket med sin cubanske kollega på telefon fredag.

Cubas regjering opplyser at landets president også snakket med sin amerikanske motpart om de diplomatiske forbindelsene som nå er gjenopprettet mellom landene, som har hatt et anstrengt forhold siden den kalde krigens dager. De snakket også om FNs hovedforsamling der begge skal tale 28. september.

«President Raul Castro la vekt på å utvide rekkevidden av nye reguleringer og fjerne blokadepolitikken, til begge lands fortjeneste», heter det i uttalelsen. Det er en henvising til at USA er i ferd med å lempe på handelsreglene som har vært en del av USAs embargo i over et halvt århundre.

Fra Det hvite hus heter at de to lederne diskuterte steg landene kan ta, «sammen og hver for seg, for å styrke de bilaterale samarbeidet» og at USA og Cuba fortsatt vil være uenige i viktige spørsmål og at de vil ta opp disse uenighetene med åpenhet».

Paven, som snart kommer på besøk til begge landene, har spilt en avgjørende rolle i de hemmelige samtalene mellom Cuba og USA, som blant annet førte til at de diplomatiske forbindelsene ble gjenopprettet i sommer.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå