OECD anbefaler Norge å gjeninnføre arveavgift

OECD mener at formuesskatt og arveavgift kan brukes for å utjevne ulikheter i samfunnet og anbefaler Norge å gjeninnføre arveavgiften. Forslaget møtes med hoderisting fra finansminister Siv Jensen (Frp).

<p><b>RISTER PÅ HODET:</b> Finansminister Siv Jensen vil ikke fjerne arveavgiften som OECD mener øker forskjellen blant folk mellom nabolandene.<br/></p>

RISTER PÅ HODET: Finansminister Siv Jensen vil ikke fjerne arveavgiften som OECD mener øker forskjellen blant folk mellom nabolandene.

- Vi er stolte over å ha fjernet arveavgiften, sier hun til Klassekampen.

Det er i en ny rapport at OECD (Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling) anbefaler Norge å innføre avgiften igjen.

OECD peker på at de økonomiske forskjellene i medlemslandene øker raskt og særlig i noen av de anglosaksiske og nordiske landene.

Organisasjonen slår fast at den rikeste delen av befolkningen i Norge i dag drar fra resten i et langt høyere tempo enn i land som Frankrike, Nederland og Spania.

Anbefalingen fra OECD faller ikke i god jord hos Siv Jensen, som onsdag legger fram et revidert nasjonalbudsjett som forventes å inneholde signaler om ytterligere kutt i formuesskatten.

- Regjeringen er stolt over å ha fjernet arveavgiften. Den har vært uheldig for generasjonsskifter i familieeide bedrifter, i tillegg til at den har usosiale sider som rammer vanlige folk, mener finansministeren.

Hun mener at inntektsulikheten i Norge er blant de laveste i OECD-landene og at fjerningen av arveavgiften ikke har endret på dette.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå