Støre avviser at Lofoten-olje er skrinlagt

Ap-leder Jonas Gahr Støre avviser at oljeaktivitet i Lofoten og Vesterålen er skrinlagt etter nye utspill fra partifeller i Nordland.


<p><b>FORTSATT DEBATT:</b> Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre avviser at </p>
<p>partiet har skrinlagt oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og sier at debatten fortsatt pågår. Her er Støre under trontaledebatten i Stortinget i fjor høst.</p>

FORTSATT DEBATT: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre avviser at 

partiet har skrinlagt oljeboring i Lofoten, Vesterålen og Senja, og sier at debatten fortsatt pågår. Her er Støre under trontaledebatten i Stortinget i fjor høst.

– Nei, partiprogrammet gjelder. Så er det debatt i partiet. Det er naturlig i en slik sak, sier han til Dagsavisen.

– Men i realiteten har regjeringen lagt ethvert alternativ for virksomhet til side. Da er det ikke uventet at folk i Nordland leter etter andre næringsalternativer, mener han.

På partilandsmøtet våren 2017 vedtok Ap et kompromissforslag om petroleumsvirksomhet i Lofoten, Vesterålen og Senja, etter betydelig strid.

Ap gikk for å åpne for såkalt konsekvensutredning i området Nordland IV, mens spørsmålet ble utsatt for Nordland VII og Troms II.

I tillegg skulle hele Vestfjorden og alt mindre enn 50 kilometer fra land i området fredes.

– En tapt sak

Torsdag meldte NRK at ni av elleve Ap-lag i Nordland sier nei til konsekvensutredning i Lofoten og Vesterålen.

Samtidig gikk ordfører Tove Mette Bjørkmo (Ap) i Sortland kommune ut og mente det var på tide å skrinlegge planene,

– Legg oljesaken død. Hvorfor skal Ap bruke tid og ressurser på å kjempe for en tapt sak? Verken befolkningen eller fiskerinæringen vil ha olje i Lofoten og Vesterålen, sa hun til NRK.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå