Høyre vil la Oljefondet investere i unotert infrastruktur

Høyres landsmøte sier ja til å la oljefondet investere i unotert infrastruktur for fornybar energi, med samme krav til lønnsomhet som for andre investeringer.


<p><b>AVSTEMNING:</b> Statsminister Erna Solberg (Høyre)(t.v.), Jan Tore Sanner og Bent Høie under Høyres landsmøte på Gardermoen lørdag.</p>

AVSTEMNING: Statsminister Erna Solberg (Høyre)(t.v.), Jan Tore Sanner og Bent Høie under Høyres landsmøte på Gardermoen lørdag.

Det skjer etter at Stortinget i fjor stemte ned et forslag om å la fondet investere i unotert infrastruktur, etter regjeringens anbefaling.

Flere aktører har ønsket at Oljefondet skal få investere i infrastruktur, blant andre KLP og den amerikanske tenketanken IEEFA.

– Norges Bank har bedt om å få et slikt mandat for å få en bredere og bedre sammensatt portefølje, samtidig som vi vet at vi trenger langt større investeringer i fornybar energi om vi skal nå Parisavtalens målsettinger. Vi får håpe at et slikt forslag får flertall i Stortinget også, sier administrerende direktør i KLP, Sverre Thornes.

– Våre studier viser at fornybar infrastruktur, spesielt i sol- og vindprosjekter, gir jevn kontantstrøm, vekst og har positive utsikter, sier Tom Sanzillo, finansdirektør i IEEFA.

Vedtaket blir også bejublet av miljøorganisasjonen Zero, Fremtiden i våre hender og Miljøpartiet De Grønne.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå