Søviknes motstander av Oljefond-grep

Oljefondet burde ikke selge seg ut av olje- og gassaksjer, mener olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp).


<p>OLJEMANN: Olje- og energiminister Terje Søviknes vil ha Oljefondet inne i olje- og gasselskaper. Her er han avbildet på den offisielle åpningen av Ivar Aasen-feltet.</p>

OLJEMANN: Olje- og energiminister Terje Søviknes vil ha Oljefondet inne i olje- og gasselskaper. Her er han avbildet på den offisielle åpningen av Ivar Aasen-feltet.

Norges Bank har bedt regjeringen om lov til å selge Oljefondets olje- og gassaksjer. Målet er å gjøre staten mindre sårbar for et varig fall i olje- og gassprisene.

Men Søviknes vil, i motsetning til Norges Bank, holde på oljeaksjene, ifølge Dagens Næringsliv.

Han viser til perspektivmeldingen for 2017, som tok for seg Norges eksponering mot oljeaksjer i detalj.

– Det som ble konkludert med i perspektivmeldingen, det var at det forslaget som nå kommer fra Norges Bank ikke nødvendigvis var den beste måten å diversifisere norsk økonomi på, sier Søviknes til avisen.

Han understreker at det er Finansdepartementet som har ledelsen når det gjelder oljeaksjene i Oljefondet.

Søviknes sier at han i utgangspunktet deler meldingens syn, inntil «vi har fått vurdert dette på nytt gjennom en grundig prosess vi skal ha utover vinteren og våren».

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå