Påtroppende gresk finansminister til sykehus

Vassilis Rapanos falt sammen på sitt eget kontor, melder greske medier.

MAGESMERTER: Hellas' påtroppende finansminister Vassilis Rapanos ble kjørt på sykehus fredag. Han skal blant annet ha sterke smerter i magen.
MAGESMERTER: Hellas' påtroppende finansminister Vassilis Rapanos ble kjørt på sykehus fredag. Han skal blant annet ha sterke smerter i magen.

Hellas' påtroppende finansminister ble i all hast kjørt til sykehus fredag, rett før han skulle gå løs på den vanskelige oppgaven med å få landets skakkjørte økonomi på fote igjen.

Ifølge greske medier falt Vassilis Rapanos sammen på sitt eget kontor, bare timer før han skulle tas i ed som ny finansminister.

Den 65 år gamle økonomiprofessoren ble innlagt på et privat sykehus, som fredag kveld opplyste at han led av sterke magesmerter, svimmelhet, kvalme, hetetokter og utmattelse.

LES OGSÅ:– Gresk regjering trolig klar onsdag

Det statlige nyhetsbyrået ANA meldte senere at tilstanden ikke var alvorlig, men at legene ønsker å ta en del prøver og derfor har anbefalt at han blir værende på sykehuset til over helgen.

Rapanos, som inntil nylig var styreformann i National Bank, står overfor en svært tøff oppgave når han skal forsøke å overtale sine EU-kolleger til å lempe på vilkårene for å yte krisehjelp til Hellas.

Det eneste han trolig vil få gjennomslag for, er mindre utsettelser på fristene den greske regjeringen har fått for å gjennomføre budsjettkutt og reformer.

LES OGSÅ:

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå