- Papandreou kan trekke avstemningskravet

Bare dager etter den greske statsministeren foreslo folkeavstemning, kan det bli trukket tilbake.

En ikke navngitt kilde i Pasok, partiet til statsminister Georgios Papandreou, sier at han kan trekke sitt kontroversielle forslag som krever folkeavstemning for å akseptere en redningspakke fra EU og IMF.

Dette melder Bloomberg News i en lynmelding.

Sekunder etter meldingen ble kjent, steg euroen til dagens høyeste nivå, 1,38 mot dollaren.

Like før klokken 12.30 kom siste oppdatering fra Bloomberg News, som sier at stabssjefen for den greske regjeringen sier at folkeavstemning nå er uaktuelt.

I tillegg skal den greske helseministeren ha kalt planene om folkeavstemningen «en katastrofe».

E24 Live - Nyheten ble først publisert på livebloggen. Ikke gå glipp av neste nyhet. Følg med direkte

Avstemning

Det var mandag den greske statsministeren sendte sjokkbølger, ikke bare gjennom EU, men hele verdensmarkedet. Han annonserte at det vil bli holdt folkeavstemning i Hellas om landet skal ta imot en ny redningspakke.

To dager senere har han troppet opp i løvens hule. Like før klokken 21 ankom statsminister George Papandreou møtet på den franske riviera.

Allerede før Papandreou fikk lov å komme inn, diskuterte eurogruppen statsministerens uttalelse.

- For en uke siden tok 17 av oss en felles beslutning. Vi vil ikke akseptere at noen trekker seg unna disse beslutningene, sa eurogruppens leder Jean-Claude Juncker etter at han kom ut fra møtet mellom Frankrike, Tyskland, EU og IMF onsdag kveld.

Kritiseres av sine egne

Ikke engang Hellas' finansminister Evangelos Venizelos mener en folkeavstemning om redningspakken er noen god idé.

Torsdag morgen viser det seg at Papandreous viktigste allierte - finansmininster Evangelos Venizelos - synes avstemningen er en dårlig idé.

- Hellas' plass i eurosamarbeidet er en historisk seier for det greske folket som ikke kan trekkes i tvil. ... det kan ikke avhenge av en folkeavstemning, sier Venizelos i en offisiell uttalelse fra Cannes, der verdens mektigste politikere er samlet til G20-møte.

Les også:

 

På forsiden nå