Pence: USA er åpent for samtaler med Nord-Korea

USAs visepresident Mike Pence sier USA er åpent for samtaler med myndighetene i Pyongyang.<p><b>PÅ PLASS I OL:</b> USAs visepresident Mike Pence har brukt helgen på besøk i Pyeongchang og vinter-OL. Her vi hyggelig passiar med den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in.</p>

PÅ PLASS I OL: USAs visepresident Mike Pence har brukt helgen på besøk i Pyeongchang og vinter-OL. Her vi hyggelig passiar med den sørkoreanske presidenten Moon Jae-in.

I et intervju med Washington Post på tur hjem fra vinter-OL i Sør-Korea sa visepresidenten at USA vil fortsette sanksjonene mot Nord-Korea, men at de er villige til å snakke med landets myndigheter.

– Poenget er at vi ikke fjerner presset før de faktisk gjør noe som alliansen mener er et meningsfylt steg mot å fjerne atomprogrammet, sa Pence.

– Presset vil fortsette og det vil intensiveres. Men hvis dere vil snakke, så snakker vi.

USA har tidligere sagt at de ikke ønsket å gå dialog med Nord-Korea før landet gjør noe med sitt atomprogram.

Til avisen fortalte Pence at han ble enig med Sør-Koreas president Moon Jae-in om å åpne for samtaler med regimet i nord. Pence og Moon møttes under OL i sørkoreanske Pyeongchang.

Moon vurderer en invitasjon fra Nord-Korea om å besøke Pyongyang, overrakt av Kim Jong-uns søster Kim Yo-jong, som også besøkte vinterlekene.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå