Regjeringen har lagt fram Jeløya-plattformen

– Vi skal sammen finne bra, felles løsninger for Norge, sa statsminister Erna Solberg (H) da hun la fram regjeringsplattformen på Jeløya i Østfold søndag.


<p>NY REGJERING: Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp.</p>

NY REGJERING: Partilederne Erna Solberg (H), Siv Jensen (Frp) og Trine Skei Grande (V) på Hotel Jeløy Radio etter at Venstre har besluttet at de vil gå inn i regjering med Høyre og Frp.

– Dette er Jeløya-plattformen, sa Solberg, og holdt opp den 84 siders lange regjeringsplattformen Høyre, Frp og Venstre nå har blitt enige om.

Høyre-lederen skrøt av sine to kolleger for å ha funnet sammen for å danne en blågrønn regjering for de neste fire årene.

– Vi har hatt gode diskusjoner med høy temperatur de to siste ukene. Vi har spilt hverandre gode og funnet sammen. Dette har vært politikk på sitt beste, sa Solberg.

Frp-leder Siv Jensen sto til høyre for Solberg og Venstre-leder Trine Skei Grande til venstre, ikke uventet.

– Vårt felles mål er å skape muligheter til alle, men det er en del utfordringer for å skape et bærekraftig velferdssamfunn. Derfor har vi listet opp seks utfordringer for å være verdens beste land å bo i, sa statsministeren.

Hun listet opp de seks utfordringene, som blant annet inneholdt at man må sikre gode velferdsordninger og redusere fattigdom.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå