Regjeringen vil gi 100 millioner til gründere

Regjeringen vil styrke tilskuddsordningene til gründere og bedrifter med 100 millioner kroner.

<p><b>PENGEDRYSS:</b> Næringsminister Monica Mæland vil gi millioner til gründere.</p>

PENGEDRYSS: Næringsminister Monica Mæland vil gi millioner til gründere.

– Vi ser at flere bedrifter, særlig på Sørlandet og Vestlandet, sliter som følge av situasjonen i olje- og gassnæringen. Tiltakene vil gjøre det enklere for både gründere og etablerte bedrifter, sier næringsminister Monica Mæland (H).

Regjeringen foreslår å bevilge 100 millioner kroner til tiltak som skal bidra til omstilling i norsk økonomi. Bevilgningen til etablerertilskudd foreslås økt med 60 millioner, mens tilskuddet til forsknings- og utviklingskontrakter for eksisterende bedrifter økes med 40 millioner.

– Ordningene som nå styrkes, er sterkt etterspurt og gir rask effekt, både med tanke på sysselsetting og omstilling, sier Mæland.

400 nye bedrifter

Pengene skal fordeles av Innovasjon Norge. I enkelte deler av landet er pågangen nå så stor at de ikke kan innvilge flere nye søknader i 2015, ifølge regjeringen.

Nybevilgningen til etableringstilskuddet betyr alene støtte til 400 ekstra bedrifter, ifølge Innovasjon Norge. Midlene inngår i det statsminister Erna Solberg (H) karakteriserte som «tidenes satsing på innovasjon og nyskaping» i partilederdebatten under Arendalsuka.

Der oppfordret hun nettopp folk med gode ideer til å starte egen bedrift.

– Dette er en viktig støtte til den omstillingsviljen som næringslivet selv nå viser, sier administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge.

Rekordstor pågang

Innovasjon Norge har i år opplevd en rekordstor pågang fra gründere og etablerere over hele landet, med spesielt i de områdene der oljekrisen har rammet hardest. På Vestlandet er søknadsbeløpet nesten dobbelt så stort som i første halvår i fjor.

Pengene til etableringstilskudd var i praksis brukt opp ved utgangen av juli.

– Ekstrabevilgningen betyr at vi nå kan møte etterspørselen etter denne formen for bistand med forsterket innsats, sier Traaseth.

Forslaget om bevilgningen skal behandles av Stortinget senere i høst, gjennom en egen proposisjon. Det betyr at pengene kommer allerede i høst dersom forslaget blir vedtatt.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå