Dette skjer denne uken

Kvartalsresultater, europeisk rentemøte og kinesisk økonomi er bare noen av hendelsene som kommer til å prege den kommende uken.


<p>RENTEMØTE: På torsdag kommer beslutningen fra Den europeiske sentralbank pengepolitikk for juli. Gjennom uken fortsetter kvartalresultatsesongen.</p>

RENTEMØTE: På torsdag kommer beslutningen fra Den europeiske sentralbank pengepolitikk for juli. Gjennom uken fortsetter kvartalresultatsesongen.

I uken som kommer fortsetter kvartalresultatsesongen. 

Mandag slipper Telenor sitt resultat for kvartalet, etterfulgt av Aker på tirsdag. Senere i uken kommer ny rentebeslutning fra Den europeiske sentralbanken (ESB), og uken rundes av med SSBs foreløpige nybyggtall og kvartalsresultat fra XXL på fredag.

Forventer uendret rente

Det foreløpige høydepunktet for uken kommer på torsdag. Da kommer Mario Draghi og ESB med sin rentebeslutningen for juli.
Beslutningen kommer tre uker etter at sentralbanksjef Mario Draghi snakket europeiske statsrenter i taket etter noen uklare kommentarer.

– Kommentarene fra Draghi ble tolket litt mer «haukete» i markedet. Dette ga utslag særlig i en sterkere euro og høyere renter på lange statspapirer i eurosonen – spesielt i de viktigste landene som Tyskland og Frankrike, oppsummerte seniorøkonom Kyrre Aamdal i DNB Markets kommentarene fra Draghi overfor E24 for tre uker siden.

Brannslukking

Forsøket på å korrigere Draghi-uttalelsene gikk blant annet på at det sentralbanksjefen egentlig mente, kun var at ESB kan se bort fra lavere inflasjon i en periode, fordi en slik nedgang kan være midlertidig.

Målet skal ikke ha vært å signalisere noen snarlig tilstramming i pengepolitikken.

– Likevel var det vel slik at det Draghi snakket om gir en viss støtte til troen på at den økonomiske utviklingen i eurosonen går i riktig retning. Og da ligger det i kortene at man også i eurosonen skal snu litt om på pengepolitikken, sier Aamdal.

Draghi møter pressen torsdag klokken 14.30 med beslutningen for juni. Financial Times melder at det forventes at ESB ikke kommer til å røre rentenivået. Investorer holder også øye med den japanske sentralbanken denne uken, som skal presentere sin rentebeslutning på torsdag, samme dag som ESB.
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå