SAS-hotellene solgt

SAS-konsernet kan fylle kassen med 5,2 milliarder kroner etter salg av SAS-hotellene.

SAS SAS-NOK har solgt seg ut av sine hoteller.

SAS eide 75 prosent av aksjene i hotellselskapet Rezidor Hotel Group

OMX
REZT
, som i dag noteres på Stockholmsbørsen.

Rezidor driver eller utvikler 270 hoteller i 47 land, under navnene Radisson SAS, Country Inn, Missoni, Park Inn og Regent.

Flere nyheter på E24

For salget av aksjene fikk SAS 5,7 milliarder svenske kroner, tilsvarende 5,22 milliarder norske kroner. Den regnskapsmessige gevinsten for SAS er 4,3 milliarder norske kroner.

Den andre opprinnelige eieren i Rezidor, amerikanske Carlson Companies, fortsetter som største aksjonær i selskapet.

Høyeste pris

Rezidor-aksjene ble solgt til 52 svenske kroner per aksje. Det verdsetter hele butikken til 7,1 milliarder norske kroner.

SAS fikk i forkant av denne prosessen kritikk for å selge seg for billig. I forkant av børsnoteringen ble SAS-hotellene verdsatt til mellom 43-52 svenske kroner per aksje.

Den prisen lokket kjøperne til torgs: For hver aksje som var til salgs, hadde interessentene tegnet seg for ni aksjer, og dermed ble prisen den høyeste i intervallet, til glede for SAS.

- Fullføringen av børsnoteringen av Rezidor er en viktig milepæl i vår strategi for å fokusere på vår kjernevirksomhet, luftfart, sier fungerende SAS-konsernsjef Gunnar Reitan.

Betaler gjeld

Pengene fra hotellsalget vil SAS bruke til å styrke sin finansielle posisjon og til å betale tilbake gjeld. SAS-styret har foreløpig ingen planer om å utbetale ekstra utbytte.

De nye eierne av SAS-hotellene teller 4500 aksjonærer. 25 prosent av aksjene eies nå av svenske aksjonærer, mens resten kommer fra utlandet, ifølge en pressemelding fra SAS.

På forsiden nå