Seajacks kan bli solgt

Offshoreselskapet ser etter partnere eller kan bli solgt.

Oslo Axess-selskapet Seajacks International Ltd. kan bli solgt.

I en melding tirsdag ettermiddag opplyser styret at det har satt i gang en prosess der de vurderer ulike strategiske alternativer. Disse alternativene omfatter et rent salg eller et slags partnerskap.

- Det er klart at salg er et av flere mulige utfall, sier administrerende direktør Thomas Berg i Seajacks til E24.

Selskapet, som eier og drifter to såkalte DP2 service-rigger, har hyret inn Credit Suisse og First Securities som finansielle rådgivere.

Berg sier at det er et håp om å øke aksjonærverdiene som ligger bak grepet.

- Det er aksjonærverdiene som er hoveddriver. Vi synes selv vi har hatt en meget vellykket utvikling. Vi har positivt kontantstrøm, er fullfinansiert og en ordrebok på 40 måneder, sier Berg, som ikke utelukker at selskapet vil drive slik det er i dag.

Han ønsker ikke spå når styret vil fatte et vedtak.

- Slike prosesser blir alltid litt uforutsigbare, sier Berg.

Seajacks er basert i Bermuda, men kontrolleres av norske interesser. Den største eieren er Christopher Paus gjennom selskapet Polgas Ltd. eier 32 prosent av aksjene.

Seajacks-aksjen ble sist omsatt til 55 kroner på Oslo Axess, og basert på den kursen er selskapet verdt noe over 700 millioner kroner. Berg ønsker ikke kommenterer til hvilken pris det kan være aktuelt å selge.

Selskapet fokuserer på installasjon og vedlikehold av offshore vindmøller samt vedlikehold av offshore olje- og gass installasjoner.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå