Sissener går av

Meglernestoren Jan Petter Sissener forlater Kaupthing med umiddelbar virkning.

Den svært overraskende avgangen annonseres i en pressemelding onsdag morgen.

"Jan Petter Sissener, administrerende direktør i Kaupthing Norge og Global Head of Equities for Kaupthing gruppen, har besluttet å forlate Kaupthing av personlige årsaker", skriver Kaupthing i pressemeldingen.

Sissener kom til Kaupthing som adm. direktør i 2005, og ble siden også internasjonal sjef for aksjevirksomheten.

Bonusbråk

I begynnelsen av februar ble det kjent at Kaupthing ønsker å holde tilbake bonus til sine meglere og isteden betale ut aksjer med bindingstid.

Som leder av Kaupthings virksomhet i Norge har Sissener uttalt at en endelig avgjørelse rundt dette vil bli tatt før 12. februar.

Les også: Bonusbråk i Kaupthing

Eks Aker-direktør

Inger Lise Egeland overtar stillingen som adm. direktør for Kaupthing i Norge, mens Mark Carey blir viseadm. direktør og sjef for Capital Markets-virksomheten.

- Jeg gratulerer Inger Lise Egeland og Mark Carey for deres forfremmelser, og jeg er sikker på at de, med deres erfaring og kompetanse, er de rette personene til å drive Kaupthing Norge videre, sier konsernsjef Hreidar Már Sigurdsson i Kaupthing i pressemeldingen.

Inger Lise Egeland har siden 2006 jobbet som sjef for Kaupthings bankvirksomhet - en stilling hun kom til fra posten som visefinansdirektør i Aker.

Les flere finansnyheter på E24.

Takker Sissener

- Jan Petter Sissener har hatt en viktig rolle i arbeidet med å gjøre Kaupthing Norge til en fullverdig bank. Den siste tiden har Jan Petter fokusert på å styrke våre forretninger innen Global Equity. Jeg vil takke han for hans bidrag og ønsker ham alt det beste i fremtiden, sier Hreidar Már Sigurdsson.

Sisseners karriere

Sissener begynte sin melgerkarriere på begynnelsen av 1980-tallet og det var da han begynte i Alfred Berg i 1982 at navnet hans ble kjent.

I 1986 reiste han til London og begynte i Carnegie International. Tre år senere fikk han i oppdrag å etablere Carnegie som meglerhus i Norge.

Etter å ha brakt Carnegie Norge opp til å bli et av landets største og beste meglerhus, sa han i 1993 opp for å starte sitt eget selskap, Sirius Securities.

Dette ble en umiddelbar suksess og kjøpt opp av Orkla Finans allerede etter fem måneder.

I 2001 var Sissener tilbake der det hele begynte, i Alfred Berg, da han ble ansatt for å bygge opp et elitemeglerhus.

Fire år senere meldte han overgang til Kaupthing etter en konflikt med storeier i Alfred Berg, ABN Amro.

Det har ikke lykkes E24 å komme i kontakt med Sissener.

På forsiden nå