Foreslår kjempefradrag i formuesskatten

Venstre foreslår et bunnfradrag på ti millioner eller mer i formuesskatten.


<p>Venstres nestleder og finanspolitiske talsperson Terje Breivik lover å legge fram et forslag om bunnfradrag i formuesskatten.</p>

Venstres nestleder og finanspolitiske talsperson Terje Breivik lover å legge fram et forslag om bunnfradrag i formuesskatten.

– Et svært stort bunnfradrag vil skjerme hundretusenvis av private eiere av små og mellomstore bedrifter fra de utvilsomt skadelige virkningene av denne skatten. Samtidig skattes de aller rikeste, slik at den heteste fordelingsdebatten unngås, sier Terje Breivik, Venstres finanspolitiske talsmann, til Dagens Næringsliv.

Venstre-nestlederen lover at partiet vil fremme et slikt forslag.

Ifølge avisen drøfter regjeringspartiene og Ap gjerne økt bunnfradrag, men tror ikke på Venstres kjempebeløp. Røde og blå spriker imidlertid på skattesats. NHO synes det er viktigst å få denne satsen ned.

– Venstres ti millioner eller mer mener jeg vil kutte skatteinntekten med åtte milliarder kroner per år. Jeg vet ikke om det er mulig å starte der, sier Hans Andreas Limi, Frps finanspolitiske talsmann.

Han understreker at bunnfradrag og verdsettingsrabatt må sees i en total sammenheng i budsjettene, derfor ønsker de ikke å tallfeste bunnfradraget.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå