ESA godkjenner regler for skipsregister

EFTAs overvåkingsorgan ESA godkjenner begrensningene Norge har innført for skip i Norsk internasjonalt skipsregister. 


<p><b>FORNØYD:</b> Næringsminister Monica Mæland er fornøyd med beslutningen om at fartsområdebegrensningene ikke er i strid med EØS-reglene.</p>

FORNØYD: Næringsminister Monica Mæland er fornøyd med beslutningen om at fartsområdebegrensningene ikke er i strid med EØS-reglene.

ESA tok selv initiativ til å se nærmere på det såkalte NIS-registeret, men konkluderer nå med at det er forenlig med EØS-reglene.

– Regler knyttet til skipsregistrering er ikke fullt ut harmonisert i EØS-retten, noe som gir Norge nasjonalt handlingsrom, sier ESAs president Sven Erik Svedman i en pressemelding.

ESA viser samtidig til at andre europeiske land har lignende regler.

Næringsminister Monica Mæland (H) er fornøyd med beslutningen.

– Det er positivt at ESA slår fast at fartsområdebegrensningene for NIS-registrerte skip ikke er i strid med EØS-avtalen, sier hun.

Dagens regelverk sier at skip som er oppført i NIS-registeret, ikke kan frakte passasjerer mellom havner i Norge og havner i utlandet. Ferjer som går mellom Norge og andre land, er dermed utestengt. Det var denne begrensningen som fikk ESA til å rynke på nesen.

Mæland har foreslått en oppmyking av regelverket, men saken er blitt liggende i bero i påvente av ESAs konklusjon.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå