Skulle på 11 Jackson-konserter

Makroøkonom Shakeb Syed (28) er så knust av Michael Jacksons bortgang, at han fredag holdt seg hjemme fra jobb.
<b>PREGET:</b> Shakeb Syed i Handelsbanken er rystet av Michael Jacksons bortgang.
PREGET: Shakeb Syed i Handelsbanken er rystet av Michael Jacksons bortgang.

Nå får Syed, som er makroøkonom i Handelsbanken, aldri oppleve Michael Jackson på scenen. Shakeb har billetter til 11 konserter i London.

–11 ganger er ikke mye. Det Michael Jackson presenterer på en scene er magi, og å oppleve det 11 ganger er ikke mye, sier en sorgtynget og sterkt preget Shakeb Syed til NTB.

Siden barnehagen

Han har vært "blodfan" av Michael Jackson siden barnehagen, men aldri opplevd legenden på konsert. Det nærmeste Shakeb Syed kom, var å være til stede i London da Michael Jackson i 2006 mottok en pris som den mestselgende artisten i historien.

– Da var jeg der og fikk sett ham på nært hold. Jeg fikk plass ganske nær scenen, men han opptrådte ikke i det hele tatt. Han bare tok imot prisen, sier Shakeb Sayed, som til daglig er makroøkonom i Handelsbanken.

Les også: Varslet Jacksons død - ble ikke trodd

I sommer skulle Shakeb gjøre opp for at han ikke fikk sett Michael Jackson de to gangene han besøkte Norge.

– Da han kom hit i 1992, hadde jeg billett i hånden og skulle dra. Men da bestemte familien seg for å dra til utlandet på ferie. Jeg var bare en liten guttunge, og måtte følge med. Da han var her andre gangen i 1997 fikk jeg heller ikke dratt. Da spilte jeg fotball på et høyt nivå i Vålerenga. Jeg turte rett og slett ikke å spørre treneren min om fri, forteller Shakeb.

Han endte opp med å stå utenfor Valle Hovin, og fikk riktignok sett Michael Jackson, men på altfor langt hold.

Han kan ikke huske at Michael Jackson ikke har vært et viktig fenomen og forbilde. Fra barnehagen og gjennom hele oppveksten i Oslo var Michael Jackson den store.

Som et eventyr

– Gjennom hele barneskolen og på ungdomsskolen var det bare Michael Jackson for oss. Han var som et eventyr. Han fenger like sterkt hos en 10-11 år gammel gutt som hos en 60 år gammel mann eller dame. Michael Jackson har svorne fans i tre generasjoner, sier Syed.

Les også: Albumsalget rett til værs på Amazon - tar de 15 første plassene!

Nå blir det selvsagt ingenting av den storslåtte premieren på O2 i London 13. juli. Syed skulle ta med seg premieren, returnere til Oslo, for så å ta fem konserter på rad i slutten av juli og august. Så skulle han ta med seg ytterligere fem konserter i september, januar, februar og mars.

– Jeg er overbevist om at dette comebacket hadde reist ham fra all den negative publisiteten Michael Jackson har fått i det siste. Da hadde verden igjen fått en ny innsprøytning av Michael Jacksons magi. Da tror jeg selv tabloidene som er ute etter negative ting ved ham, ville innsett at Michael Jackson er genial, sier Shakeb Sayed til NTB.

Les også: Stort tap for konsertarrangøren

Les også: Albumsalget rett til værs

Les også: Etterlater seg gigantgjeld

Les også: Kongen av pop er død

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå