Solberg vil ha metoo-kampanje mot korrupsjon

Statsminister Erna Solberg (H) etterlyste en metoo-inspirert kampanje mot korrupsjon under Verdens økonomiske Forum i Davos.


<p><b>I SVEITS</b>: Statsminister Erna Solberg fikk anledning til å hilse på sin tidligere utenriksminister Børge Brende i Davos tirsdag. Brende er nå president i Verdens økonomiske forum (WEF).</p>

I SVEITS: Statsminister Erna Solberg fikk anledning til å hilse på sin tidligere utenriksminister Børge Brende i Davos tirsdag. Brende er nå president i Verdens økonomiske forum (WEF).

Statsministeren utropte likestilling og kampen mot korrupsjon til sine to hjertesaker på en pressekonferanse under det årlige toppmøtet til Verdens økonomiske forum (WEF) tirsdag.

Solberg er en av åtte møteledere, alle kvinnelige, under årets forum i den sveitsiske alpebyen, der rundt 3.000 statsledere, næringslivstopper, kulturkjendiser og kongelige er samlet de neste tre dagene.

– Korrupsjon og ulovlige pengestrømmer er knyttet til en lang rekke av de sikkerhetstruslene vi står overfor i dag, som klimaendringer, terror, organisert kriminalitet og cyberkriminalitet. Korrupsjon fører til økt ulikhet, frustrasjon og fremmedgjøring, og det fører til flere konflikter, sa Solberg.

– Kanskje er det en «metoo»-inspirert kampanje vi trenger, fortsatte Solberg, og oppfordret regjeringer, offentlig sektor, bedrifter, internasjonale organisasjoner og sivilsamfunnet til felles innsats mot korrupsjon.

– Vi trenger kraftige tiltak for å luke ut korrupsjon i og mellom land. Med sosiale medier er det – i siste instans – ingen steder å gjemme seg, påpekte hun.

Solberg har et tettpakket program de neste dagene og skal ha en rekke bilaterale møter, blant annet med FN-topp Gordon Brown, vaksineforkjemper Bill Gates, fredsprisvinner Malala Yousafzai og Facebook-topp Sheryl Sandberg.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå