SV vil ha 30 avstemninger om ulikhet

AP og Høyre blir presset av SV om ulikhet. SV vil legge fremme 30 forslag til avstemning under behandlingen av revidert nasjonalbudsjett.


<p><b>LEGGER PRESS PÅ AP OG HØYRE:</b> SV-leder Audun Lysbakken vil utfordre Høyre og Arbeiderpartiet på ulikhet.</p>

LEGGER PRESS PÅ AP OG HØYRE: SV-leder Audun Lysbakken vil utfordre Høyre og Arbeiderpartiet på ulikhet.

– Når Høyre og Arbeiderpartiet sier de vil gjøre kampen mot forskjeller til en viktig sak i valgkampen, har velgerne krav på å vite hva partiene faktisk vil gjøre, sa SV-leder Audun Lysbakken i sin tale til landsstyret lørdag.

Han sa at SV vil kreve avstemning om 30 konkrete forslag mot ulikhet når revidert nasjonalbudsjett behandles før sommeren.

– Vi erklærte allerede for et år siden at vi vil gjøre denne valgkampen til et generaloppgjør om den økende ulikheten. Nå har Høyre og Arbeiderpartiet snakket om det i en uke, og i den uken har de brukt mye tid på å krangel om hvem som er best til å bekjempe ulikhet. Nå vil vi presse dem til å si hva de mener med å få dem til stemme for eller mot når vi legger fram våre forslag i Stortinget, sier Lysbakken til NTB etter talen.

Veien til rødgrønn regjering

SV vil blant annet legge fram forslag om å trappe opp barnetrygden, fjerning av kutt i barnetillegg til uføre, styrking av bostøtten og flere forslag om bedre stillingsvern.

I sin tale sa også Lysbakken at bare et sterkt SV kan sørge for at det blir en rødgrønn regjering etter valget.

– Hvis Støre blir statsminister til høsten, blir han det fordi vi har gjort et godt valg. Det går ingen annen vei til en rødgrønn regjering, sa Lysbakken.

– Vil ikke vike

Til VG sier han at han ikke vil vike plassen rundt forhandlingsbordet for KrF og Knut Arild Hareide.

– Man kan få inntrykk av at det viktigste i norsk politikk akkurat nå er hvilken jobb Knut Arild Hareide skal ha til høsten. Men det valget står om, er hva som skal gjøres med raskt økende forskjeller i Norge, sier Lysbakken til VG.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå