SSB: Fortsatt vekst i norsk industriproduksjon

Og veksten ventes å fortsette i tredje kvartal, ifølge nye tall fra statistikkbyrået.


<p><b>FLERE I JOBB:</b> Industrilederne melder om vekst i sysselsettingen i andre kvartal.</p>

FLERE I JOBB: Industrilederne melder om vekst i sysselsettingen i andre kvartal.

Ifølge SSBs konjunkturbarometer melder norske industriledere fremdeles om økt produksjonsnivå og ordretilgang i andre kvartal, men veksten er noe avtagende sammenlignet med årets første tremånedersperiode.

Indikatoren som viser totalt produksjonsvolum ligger på 53,6 i andre kvartal. For det foregående kvartalet ligger indikatoren på 55,1.

Ifølge statistikkbyrået er det spesielt produsentene av konsumvarer og investeringsvarer som melder om økt produksjon.

Industrilederne melder også om vekst i sysselsettingen, spesielt innenfor investeringsvarer.

Samtidig fortsetter den samlede ordrebeholdningen å øke for syvende kvartal på rad. Ifølge SSB er økt ordretilgang fra hjemmemarkedet hovedårsaken til veksten, mens eksportmarkedet også melder om vekst i ordretilgangen.

– Optimismen underbygges også med forventninger om fortsatt solid vekst i ordretilgang og samlet ordrebeholdning i 3. kvartal. På den annen side forventes det noe redusert veksttakt på priser i eksportmarkedet i 3. kvartal, skriver SSB i en melding.

– Den generelle bedømmelsen av utsiktene for 3. kvartal 2019 er klart positiv for industrien samlet sett, men andelen som ser optimistisk på det kommende kvartalet er noe lavere enn i forrige kvartal, skriver SSB.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå