Vikøren vil ikke bli permanent SSB-sjef

Mannen som har ledet Statistisk sentralbyrå siden Christine Meyers avgang, ønsker ikke å bli fast ansatt i stillingen.


<p><b>TILBAKE TIL SENTRALBANKEN:</b> SSBs konstituerte direktør, Birger Vikøren, fortsetter til 31. august. Men så skal han tilbake til sin opprinnelige jobb i Norges Bank.</p>

TILBAKE TIL SENTRALBANKEN: SSBs konstituerte direktør, Birger Vikøren, fortsetter til 31. august. Men så skal han tilbake til sin opprinnelige jobb i Norges Bank.

– SSB er en spennende organisasjon med viktige oppgaver og flinke folk. Det har derfor vært et vanskelig valg om jeg skulle søke på åremålsstillingen som administrerende direktør i SSB. Men jeg måtte til slutt erkjenne at mitt faglige hjerte ligger i Norges Bank, sier Birger Vikøren til Dagens Næringsliv.

Han ble konstituert som SSB-direktør i november, da Christine Meyer trakk seg etter å ha kommet i konflikt med finansminister Siv Jensen (Frp) om hvordan byrået skulle organisere seg og hvilke prioriteringer som skulle gjøres framover.

Meyer valgte å gå av da Jensen til slutt kunngjorde at hun ikke hadde tillit til SSB-sjefen.

Vikøren skal tilbake til sin opprinnelige jobb som stabsdirektør i Norges Bank når departementet har fått på plass en ny direktør.

Selv om kontrakten hans utløper 22. mai, har Vikøren sagt seg villig til å fortsette som konstituert direktør til 31. august.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå