Statoils Stockman-betingelser

Statoil-Hydro vil bli tilbudt lignende betingelser på Shtokman som Total, men vil få mindre innflytelse over styringen av prosjektet.

Det skriver den russiske avisen Kommersant tirsdag.

Det franske selskapet Total ble i juli tildelt en andel på 25 prosent i det russiske gassfeltet Shtokmans første fase, mens Gazprom selv beholder 51 prosent.

Ifølge Kommersant vil Gazprom og Total dele all risiko i prosjektet i forhold til sine eierandeler. Total vil kunne bokføre 300 milliarder kubikkmeter gass i reserver på sin balanse. Til gjengjeld må Total bla opp 800 millioner dollar for å kunne bokføre reservene. Beløpet kommer i tillegg til reservene.

Les også: Statoil-sjansene minker

Statoil-Hydro

OSE
STL
OSE
NHY
og amerikanske ConocoPhilips vil bli tilbudt lignende betingelser i oktober, ifølge den russiske avisen, men vil få mindre innflytelse over styringen av prosjektet.

- Graden av markedsrisiko og ansvar for å nå viss budsjettparametre og for prosjektdatoene er delt pro rata av Gazprom og Total, sier en kilde til Kommersant.

Det er lagt opp til produksjon fra 2013. Stockmanfeltet har 3,66 billioner kubikkmeter gass i påviste reserver innenfor kategoriene C1 og C2. 1,22 billioner av disse er planlagt utvunnet i løpet av den første fasen, beregnet til 20-25 år.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå