Britisk pubkjede stopper med champagnesalg før brexit

En av Storbritannias største pubkjeder tar grep før britene forlater unionen.

Den britiske pubkjeden JD Wetherspoon vil fra 9. juli slutte å servere champagne fra Frankrike. I stedet vil de selge musserende vin produsert enten i Storbritannia eller utenfor EU, ifølge nyhetsbyrået AFP.

I tillegg vil kjeden, som har nesten 900 puber rundt om i Storbritannia og Irland, stoppe å selge hveteøl fra Tyskland og Frankrike, hvilket vil erstattes med flere britiske tilbud.

Wetherspoos-sjef og -grunnlegger Tim Martin har vært en synlig Brexit-tilhenger og donerte penger til kampanjen i 2016. Selskapet lagde til og med spesialdesignede EU-kritiske ølflasker i forkant av folkeavstemningen.

– Dette trekker hjelper oss å utvide vår horisont så vi kan forbedre vårt tilbud overfor de to millioner kunder som besøker pubene våre hver uke, sa Martin i en uttalelse.

Ifølge Independent har Tim Martin ved gjentatte anledninger ment at brexit vil føre til billigere alkohol fra land utenfor EU.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå