Hagen gir to millioner kroner til FrP

Kjendismilliardærer åpner lommeboka til FrPs store begeistring.
<b>GIR MILLIONER TIL FRP:</b> Stein Erik Hagen graver dypt i lommeboka for å støtte Fremskrittpartiets valgkamp.
GIR MILLIONER TIL FRP: Stein Erik Hagen graver dypt i lommeboka for å støtte Fremskrittpartiets valgkamp.

Partikassen til Fremskrittspartiet fylles opp om dagen. Allerede har de mottatt 6,8 millioner i valgkampbidrag, og navnene på giverlisten er alt annet enn ukjente, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Vil fjerne formuesskatten

Matvarekongen Stein Erik Hagen figurerer høyt oppe på giverlisten til partiet som vil fjerne formuesskatten, med sitt bidrag på hele to millioner kronern. Sammen med Christen Sveaas topper han DN sin liste over pengegaver til FrP.

Tidligere har Hagen også dryppet litt på Høyre, men der må innsamlingsleder Øystein Eriksen Søreide konstatere at årets bidrag lar vente på seg.

Stolt partileder

Også Øystein Stray Spetalen, megler Petter Anker, reder Herbjørn Hansson, reder Leif O. Høegh og Arne Blystad drysser pengegaver over Siv Jensen og hennes parti.

- At personer som har bidratt til å skape verdier og arbeidsplasser ønsker å støtte vårt arbeid for å fornye Norge, er jeg stolt over. Innsamlingsaksjonen vil fortsette utover i august, og jeg håper at støtten til oss fortsetter også i tiden fremover, sier Jensen til DN.

"Få opp lommeboka, feiginger"

Noe av kronerullingen begynte angivelig da en e-post fra Jan Eiler Fleischer, ifølge nettstedet hegnar.no, ble sendt ut til blant annet Arne Blystad, Arne Hjeltnes, Bjørn Rune Gjelsten, Jens Ulltveit-Moe, Finn Bergesen jr., Ola Mæle, Tommy Sharif og Øystein Stray Spetalen.

Sistnevnte sendte e-posten videre med følgende melding: "Få opp lommeboka, feiginger".

Les også: - Frp skammer seg over millionærdonasjoner

Tidligere i sommer skrev DN om en av mennene bak den såkalte "kronerullingen" til FrP, millionæren Jan Eiler Fleischer. Han var skuffet over at partiet ikke vil oppgi hvor mye og hvem som har gitt økonomisk støtte.

- For et parti som skal være for folk flest er det kanskje ikke så bra å fronte pengegaver fra millionærer. I utgangspunktet ville jeg trodd at det var giverne som skulle hatt et ønske om å være anonyme, så det er interessant at det faktisk er omvendt, sa valgforsker og professor Bernt Aardal ved Universitetet i Oslo til E24.

Les også: Milliardær-aksjon for Frp

Til forsiden

På forsiden nå