Tar arrest i private eiendeler

De åtte kraftkommunene som er innblandet i Terra-saken, har tatt arrest i megler Knut Anders Opstads eiendeler.

Det skriver Dagens Næringsliv (DN).

Fredag kveld kom kjennelsen fra Tønsberg tingrett, og ifølge DN slo den ned som en bombe hos Knut Anders Opstad.

- Fikk ikke forklare seg

Han skal ikke hatt anledning til å forklare seg i forkant av at det ble tatt arrest i alle hans eiendeler. Arresten medfører at han bare får dekket utgifter til nødvendig livsopphold.

- Vi er forbauset over at åtte kommuner, hvorav Opstad ikke har hatt kontakt med flesteparten av dem, mener å ha et krav mot ham, sier Opstads advokat Bjørn Stordrange til DN.

Les også E24-journalist Øystein Sjølies kommentar: Saksøk Terra-toppene

- Voldsom belastning

Opstad var en av de to meglerne som solgte de kompliserte finansielle investeringene til flere av de åtte kraftkommunene.

De fire nordlandskommunene Rana, Narvik, Hemnes og Hattfjelldal ligger an til å tape flere hundre millioner kroner. De fire andre - Bremanger, Vik, Haugesund og Kvinesdal - ligger i ulik grad an til tap.

- Opstad opplever det som en voldsom belastning å bli pålagt ansvaret for all den ulykke de åtte kommunene har greid å bi seg inn på. Han reagerer spesielt på at han ikke ble hørt før arresten ble forkynt ham. I stedet baserer retten seg på rykter og medieoppslag, sier Stordrange.

Opstad bor i Tønsberg med kone og to barn.

Det at det tas arrest i persons eiendeler behøver ikke si noe utfallet av en senere erstatningssak.

Sten Ture Jensen opplevde å få sine eiendeler frosset etter konkursen i Media Holding i 1999. Men det var Jensen som vant selve erstatningssaken.

Flere nyheter på E24.

På forsiden nå