- Investert mer enn vi har tjent

Telenor mener selskapet har brukt mer penger i Bangladesh enn hva selskapet har tatt ut.

Telenor

OSE
TEL
tilbakeviser Nobelprisvinner Muhammad Yunus' påstander om at selskapet suger penger ut av Grameen Phone .

Les også: Tjener enormt i lutfattige land

- Brukt mer

- Vi vil jo gjerne ha igjen for investeringene våre, men så langt har vi brukt mer enn vi har fått ut, sier informasjonssjef Esben Tuman i Telenor, som påpeker at Telenor har vært opptatt av å bygge opp mobilvirksomheten i Bangladesh, ikke å høste kortsiktig gevinst.

Ifølge Tuman har Telenor totalt investert 87 millioner dollar (530 millioner kroner) i mobiloperatøren i Bangladesh. Telenor har fått utbetalt 56 millioner dollar (342 millioner kroner) i utbytte.

Les flere nyheter på E24

- Overskudd investert

Tuman påpeker også at det fenomenale overskuddet som er skapt i Grameen Phone i disse årene har gått til å investere i infrastruktur og andre ting.

De siste åtte årene er brutto driftsresultat i Grameen Phone på totalt 1,08 milliarder dollar (6,6 milliarder kroner). I samme periode har selskapet investert 1,06 milliarder dollar (6,5 milliarder kroner). (Tallene er beregnet ut fra samme valutakurs, og kan derfor være litt unøyaktige).

- Økonomisk vekst

Utbyggingen har ført til at 95 prosent av befolkningen i Bangladesh nå har mobildekning.

- Samtidig må vi huske på at mobiltelefoni bidrar til økonomisk vekst i Bangladesh. I tillegg til de 260.000 landsbykvinnene så bidrar Grameen Phone til at 100.000 andre har fått et nytt levebrød, sier Tuman.

Sjekk børsutviklingen på Bors24

På forsiden nå