Tror på enighet innen søndag

Lederen for representantenes hus, Nancy Pelosi, tror at en løsning på forhandlingene om krisepakken kan være i havn innen søndag.

Fredag ettermiddag New York-tid opplyste den demokratiske lederen for representantenes hus, Nancy Pelosi, om at forhandlingene er tilbake på rett spor etter store uenigheter dagen i forveien.

Pelosi tror en løsning kan være i havn innen søndag. Demokratlederen i Senatet, Harry Reid, tror at avtalen kan bli godkjent innen mandag.

- Vi kommer til å ta det her i havn og blir så lenge vi trenger, sier Reid.

Forhandlingene om krisepakken på 700 milliarder ble avbrutt torsdag etter at politikerene i USA ikke kom til en enighet. Det er den republikanske presidentkandidat John McCain som får hovedskylden for at forhandlingen har brutt sammen.

- Få bort valgkampspolitikk

McCain blir beskyldt for å trekke valgkamppolitikk inn i forhandlingene.

- Det er nå tid for republikanerne i representantenes hus å komme til forhandlingsbordet, og for valgkampspolitikken å forlate rommet. Valgkamppolitikkens inntreden har skadet forhandlingen, sier Reid ifølge Financial Times.

Ledere av representantenes hus og senatet vil at krisepakken skal ha støtte fra begge partier da den representerer en stor politisk anstrengelse fra de amerikanske styringsmaktene. Demokratene har dessuten ikke nok stemmer til å godkjenne kriseplanen uten republikanerne.

Lover løsning

Bush uttalte fredag at republikanerne ønsker visse endringer i planen, men understreker at det ikke er noen uenighet om at det er helt nødvendig med en redningspakke.

- Vi trenger en redningspakke. Vi har et stort problem, sa Bush ifølge MarketWatch.

Finansdepartementet vil gjerne at begge presidentkandidatene skal stille seg bak kriseplanen.

- Fra dag en visste vi at det er essensielt at begge presidentkandidater støtter kriseplanen, sier en representant for Finansdepartementet.

Børsene i USA reagerte positivt på Bush sitt utsagn - og spratt oppover mot slutten på handelsdagen da investorene øynet håp om at en krisepakke vil være på plass når børsene åpner mandag.

Les også børskommentar fra USA: Oppgang på Wall Street

Les mer: Wall Street skjelver

Følg børsen minutt for minutt på E24 børs

På forsiden nå