Tufte har solgt undertøy for over 100 millioner

Roeren Olaf Tufte og makkeren Per Øyvind Jacobsens selskap Tufte Wear AS omsatte for 34,2 millioner kroner i fjor.  


<p><b>IDRETTSHELT</b>: Olaf Tufte har ikke bare gjort det bra på ro-arenaen, han har også lyktes som forretningsmann.</p>

IDRETTSHELT: Olaf Tufte har ikke bare gjort det bra på ro-arenaen, han har også lyktes som forretningsmann.

Det er en nedgang fra 2015, men resultatet før skatt er fortsatt på over sju millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Siden oppstarten for fem år siden har selskapet omsatt «Tufte-boksere» og annet undertøy for 104,8 millioner kroner, og har hatt et samlet overskudd før skatt på 26,4 millioner kroner.

Ifølge avisen er samlet årsresultat 19,4 millioner kroner.

Tidligere i år ble sportsmerkekonsernet Active Brands kjøpt opp av nordiske FSN Capital, i en transaksjon som skal ha vært verdt én milliard kroner.

Konsernet omfatter kjente merkevarer som Kari Traa, Dæhlie og Johaug, men til avisen sier Tufte (41) at dette ikke er et ønske han har.

– Vi har det fint med oss selv og synes det er gøy med utviklingen vi har hatt. Jeg er mest stolt av at vi har bygd oss opp fra bunn – fra kjøkkenbordet på gården min, med mine sparepenger, igjen investorer, ingen store lån for å komme oss opp, sier OL-mesteren.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå