Tunisia markerer årsdagen for diktatorens fall

Tunisia markerte søndag at det var sju år siden landets diktator gjennom 23 år, Zine al-Abidine Ben Ali, ble jaget i eksil.  


<p><b>FEIRING:</b> Demonstranter med tunisiske flagg feirer årsdagen for at diktator Zine El-Abidine Ben Ali ble kastet.</p>

FEIRING: Demonstranter med tunisiske flagg feirer årsdagen for at diktator Zine El-Abidine Ben Ali ble kastet.

Folkeopprøret som førte til Ben Alis fall, ble også startskuddet på den arabiske våren som førte til store omveltninger i flere land i regionen.

14. januar 2011 flyktet Zine al-Abidine Ben Ali til Saudi-Arabia, men Tunisias problemer var ikke over med det. Den siste uka har det brutt ut nye protester, denne gangen rettet mot regjeringens budsjettkutt og statsminister Youssef Chahed.

Søndag demonstrerte over 1.000 mennesker i hovedstaden Tunis, der slagordet fra revolusjonen i 2011 – «Arbeid, frihet og verdighet» – hadde fått ny aktualitet.

Arbeidsledigheten blant unge i Tunisia er ifølge Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) på over 35 prosent, og demonstrantene ropte også slagord mot «sult og fattigdom» og anklaget «tyver» for å ha «stjålet landet».

Innenriksdepartementet i Tunisia opplyser at over 800 er pågrepet den siste uka, mistenkt for å ha deltatt i voldshandlinger, tyveri og plyndring.

(©NTB)

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

Per Valebrokk, ansvarlig redaktør E24

På forsiden nå