Tyrkia vil boikotte elektronikk fra USA

President Recep Tayyip Erdogan sier at Tyrkia vil boikotte amerikansk elektronikk som følge av den diplomatiske feiden som har oppstått med USA.


<p><b>OPPFORDRER TIL BOIKOTT:</b> Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.</p>

OPPFORDRER TIL BOIKOTT: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan.

– Vi vil boikotte amerikansk forbukerelektronikk. Hvis USA har iPhone, så finnes det alltid Samsung, sier Erdogan i en TV-tale tirsdag.

Mens iPhone fra Apple er et amerikansk merke, er Samsung et sørkoreansk.

– Vi har også Venus og Vestel, sier Erdogan, en henvisning til tyrkiske produsenter av forbrukerelektronikk.

Vestels aksjer i Tyrkia har gjort et godt hopp etter Erdogans tale, og har i skrivende stund en oppgang på 6,23 prosent.

Forholdet mellom de to NATO-allierte landene Tyrkia og USA er på sitt mest tynnslitte nivå på flere tiår, etter en rekke saker som har skapt splid.

Blant annet har Tyrkias pågripelse av presten Andrew Brunson, begrunnet med terrorsiktelse, forsuret forholdet nok til at den lokale valutaen lira har nådd rekordlave nivå mot dollar.

Etter at USA-president Donald Trump, via Twitter, på fredag truet tyrkerne med flere sanksjoner - har tyrkiske lira stupt målt mot dollar.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå