Tyrkias gjeld nedgradert

Kredittvurderingsselskapet Fitch har nedgradert Tyrkias gjeld til BB-status.


<p><b>MØRKE SKYER</b>: Utsiktene for Tyrkia er negative, mener kredittvurderingsselskapet Fitch. Her fra Alanya Kalesi, over Alanya by på den tyrkiske solkysten.</p>

MØRKE SKYER: Utsiktene for Tyrkia er negative, mener kredittvurderingsselskapet Fitch. Her fra Alanya Kalesi, over Alanya by på den tyrkiske solkysten.

Nedgraderingen skyldes økende inflasjon og stadig større underskudd på driftsbalansen med utlandet, og Fitch mener utsiktene er negative.

Fitch vurderer det slik at president Recep Tayyip Erdogans sterkere kontroll over sentralbanken etter valget vil svekke bankens uavhengighet, noe som kan ramme styringen av landets finanser.

Inflasjonen kom i forrige måned opp i 15 prosent på årsbasis, delvis på grunn av en svekkelse av valutaen lira.

Underskuddet på driftsbalansen med utlandet ventes å øke til 6,1 prosent av BNP, og fordi utenlandske investeringer for tiden er lave, betyr det at Tyrkia må øke låneopptaket for å finansiere statsbudsjettet.

Det vil i sin tur resultere i at gjelda øker til 35 prosent av BNP innen slutten av året.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå