USA kutter handelsunderskuddet med Kina, og ny toll innføres i slutten av måneden

Kinas totale handelsoverskudd økte i juli, men forskjellene mellom import og eksport til og fra USA falt


<p><b>SELGER MER:</b> Kinas eksport økte 2,2 prosentpoeng mer enn ventet i juli</p>

SELGER MER: Kinas eksport økte 2,2 prosentpoeng mer enn ventet i juli

På tross av USAs innføring av toll mot kinesiske varer i starten av juli, økte eksporten fra Kina i sommermåneden. Det viser ferske tall over handelsbalansen som ble presentert natt til onsdag.

Kinas eksport økte med 12,2 prosent i juli, sammenlignet med året før. Ifølge en konsensussammenstilling fra Reuters var det ventet en vekst i eksporten på 10 prosent. I juni endte eksporten med 11,2 prosent.

Når det gjelder importen til Kina, slår også den forventningene fra analytikerne. Juli-importen steg 27,3 prosent fra i fjor, mot ventet 16,2 prosent.

Kinas handelsoverskudd med USA falt 2,8 prosent, og endte på 28,09 milliarder dollar. Det er bare en liten nedgang fra rekordmåneden juni, da overskuddet var på 28,97 milliarder dollar.

Ny toll innføres i slutten av måneden

USA jobber videre med å redusere dette gapet fremover. Tirsdag kveld bekreftet president Donald Trump og hans administrasjon, at de vil innføre ny toll mot kinesiske varer, torsdag 23. august.

Tollen som innføres vil gjelde 279 kinesiske produkter og ha en sats på 25 prosent. Tollpåslaget har en verdi på 16 milliarder dollar, tilsvarende 131 milliarder kroner, skriver Reuters. Trump har tidligere varslet at tollen ville komme.

Dette blir andre ledd i USAs tollinnføring mot Kina. 6. juli innførte USA 25 prosent toll på varer verdt 34 milliarder dollar. Kina var kort tid senere ute å innførte tilsvarende toll på amerikanske produkter.

Slik går det i aksjemarkedet

Det går foreløpig mot nok en god dag i Asia. Like etter klokken 06 norsk tid, er det bare Shanghai og Singapore-indeksene som ligger i minus.

Spesielt for Nikkei i Japan er stemningen positiv. Delindeksen for sjøtransport stiger nær 2 prosent i morgentimene. Dermed er sektoren den med høyest økning så lang.

Slik ser det ut på børsene i Asia rett over klokken 06.15:

  • Nikkei stiger 0,49 prosent
  • Hang Seng stiger 0,42 prosent
  • Kospi stiger 0,26 prosent
  • Shanghai faller 0,32 prosent
  • Singapore faller 0,57 prosent
  • ASX 200 i Sydney stiger 0,33 prosent
Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå