USA med ny advarsel om iranske trusler mot skipsfart

De amerikanske myndighetene advarer mot iranske trusler mot kommersiell skipstrafikk i Hormuzstredet og Persiabukta, inkludert GPS-forstyrrelser, melder CNN.

Det er sjøfartsavdelingen i det amerikanske samferdselsdepartementet som skal ha utstedt den nye advarselen onsdag, ifølge CNN, etter at flere fartøy har meldt inn at de har opplevd forstyrrelser på sin GPS i området.

I tillegg advarer myndighetene om at det har kommet meldinger om «ukjente fartøy som feilaktig hevder å være amerikanske eller koalisjonens krigsskip».

Deretter følger en oppramsing av hendelser der Iran har vært innblandet siden mai, inkludert da Iran i juli tok den britiske tankeren Stena Impero i arrest, etter at det angivelig hadde kollidert med en fiskebåt, og den Liberia-registrerte supertankeren Mesdar, som fikk seile videre etter kort tid.

USA understreker at det forplikter seg til å samarbeide med sine allierte og regionale partnere for å ivareta navigasjonsfrihet, fri flyt av handel og beskyttelse av amerikanske fartøyer og personell i regionen.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå