Bloomberg: USA bekymret for Kina-brems i handelssamtalene

Amerikanske tjenestepersoner er bekymret for at Kina går tilbake på løfter i handelsforhandlingene, melder Bloomberg. Det tynger USA-børsene tirsdag kveld.


<p><b>FORHANDLER:</b> Kina og USA er i samtaler for å finne en løsning på handelskonflikten. Her president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping under en middag i forbindelse med G20-møtet i desember.</p>

FORHANDLER: Kina og USA er i samtaler for å finne en løsning på handelskonflikten. Her president Donald Trump og Kinas president Xi Jinping under en middag i forbindelse med G20-møtet i desember.

Enkelte amerikanske tjenestepersoner er bekymret for kinesisk motstand mot de amerikanske kravene i handelssamtalene mellom landene, skriver Bloomberg, med henvisning til kilder med kjennskap til forhandlingene.

USA og Kina er i forhandlinger for å unngå at handelskonflikten mellom landene trappes opp, men signalene om fremgangen har vært motstridende.

Etter nyhetsmeldingen fra Bloomberg falt de amerikanske børsene, påpeker Financial Times. Den brede S&P 500-indeksen er fortsatt opp 0,2 prosent for dagen, men var tidligere opp 0,9 prosent.

Les også: Kina lover at valutaen ikke skal devalueres

Forhandlingsposisjon

Nå sier Bloombergs kilder at kinesiske forhandlere har endret sin posisjon etter at de ikke har fått forsikringer om at Trump-administrasjonen vil oppheve tollen på Kinas eksport.

I tillegg sier en person som er kjent med USAs syn at Kina har gått tilbake på løfter om databeskyttelse i farmasi, i tillegg til at det er utfordringer på andre områder, ifølge Bloomberg.

Nyhetsbyrået skriver videre at noen amerikanske tjenestepersoner anser at Kina går tilbake på tidligere løfter, mens andre er mindre bekymret og sier det handler om en normal forhandlingsposisjon.

Utsatt tolløkning

Allerede har USA innført økte tollsatser på mange kinesiske importvarer, med trussel om ytterligere økning av tollen. Kina har svart med toll på amerikanske varer.

Trusselen til USA har vært at tollsatsen økes fra 10 til 25 prosent på kinesiske varer verdt 200 milliarder dollar.

Ved G20-møtet i Argentina i desember ble to landenes presidenter, Donald Trump og Xi Jinping, enige om en tre måneder lang «våpenhvile» i handelskonflikten.

Fristen utløp 1. mars, men har blitt utsatt mens USA og Kina forhandler videre.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå