Bloomberg: USA og Kina forsøker å sette i gang nye handelssamtaler

Verdens to største økonomier ser ut til å ville gjøre et nytt forsøk på å forhindre en fullblåst handelskrig.


<p><b>FORSØKER Å BLI ENIGE:</b> Representanter for den kinesiske visestatsministeren Liu He (bildet) og USAs finansminister Steven Mnuchin skal være i et lukket møte for å forsøke å få i gang handelssamtaler mellom de to stormaktene.</p>

FORSØKER Å BLI ENIGE: Representanter for den kinesiske visestatsministeren Liu He (bildet) og USAs finansminister Steven Mnuchin skal være i et lukket møte for å forsøke å få i gang handelssamtaler mellom de to stormaktene.

USA og Kina forsøker på nytt å sette i gang samtaler for å hindre full handelskrig, skriver Bloomberg og viser til kilder med kjennskap til saken.

Representanter for USAs finansminister Steven Mnuchin og den kinesiske visestatsministeren Liu He skal være i et lukket møte.

Der prøver de å finne en løsning som tillater partene å komme i gang med handelssamtalene igjen, ifølge kildene.

De presiserte at tidsrammen, sakene som skal diskuteres og formatet for samtalene ikke er satt, men at det var enighet mellom partene om at flere samtaler bør finne sted.

Samtalene har stagert

Neste bølge med amerikanske toller kan komme så tidlig som onsdag, når USA planlegger å innføre toll på kinesisk import verdt 16 millioner dollar, eller 130 millioner kroner.

Kina har igjen lovet å svare med samme mynt dersom USA gjennomfører dette.

Frem til nå har landene innført tollavgifter mot hverandre på varer verdt 34 milliarder dollar.

Donald Trump har også truet med å innføre toll på alle kinesiske varer, til en samlet verdi av 505 milliarder dollar. Dette har ikke Kina mulighet til å svare på, ettersom de ikke importerer varer for tilsvarende høye sum fra USA.

De kan imidlertid ty til andre metoder.

Samtalene mellom de to landene har stagnert i flere uker, ettersom begge parter har vært svært motvillige til å gi etter for press.

Ifølge en tredjeperson skal videre samtaler skje allerede denne uken.

Finansdepartementet i USA har til nå ikke svart på henvendelser fra Bloomberg.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå