DNB Markets avblåser USA-resesjon

DNB Markets ser mer positivt på den økonomiske veksten i USA, men tror ikke på flere rentehevinger fra Fed i denne omgang.


<p>DNB er mer optimistiske til veksten i USA, men tror ikke på flere rentehevinger fra den amerikanske sentralbanken. Her er USAs president Donald Trump fra et arrangement i april i år.</p>

DNB er mer optimistiske til veksten i USA, men tror ikke på flere rentehevinger fra den amerikanske sentralbanken. Her er USAs president Donald Trump fra et arrangement i april i år.

DNB Markets venter ikke lenger resesjon i USA i 2021 og ser nå større sannsynlighet for at handelskrigen med Kina blir løst, men understreker at usikkerheten vedvarer.

– Selv om vi nå har tatt resesjon i 2021 ut av våre prognose, ser vi fortsatt en 30 prosent sjanse for en nedtur i økonomien i USA på mellomlang sikt, skriver meglerhuset i sine ferske prognoser mandag.

– Med høy gjeld blant bedriftene og den høyeste andelen av bedrifter som er sårbare for tilbakeslag i inntjening siden finanskrisen, er USAs økonomi sårbar både for innenlandske og internasjonale sjokk.

DNB Markets spår en vekst på 2,5 prosent i USA i år, 2,0 prosent neste år og 1,8 prosent i 2021. Mens prognosen for 2019 og 2020 er uendret fra januar, er 2021 oppjustert med 2,3 prosentpoeng.

Den amerikanske sentralbanken (Fed) la tidligere i år planlagte rentehevinger på is og det prises nå inn større sannsynlighet for rentekutt i løpet av året.

DNB Markets tror rentetoppen med intervallet på 2,25-2,50 prosent er nådd for denne gang, men venter ikke rentekutt.

– Skulle USA falle i resesjon, vil andre økonomier også være sårbare, spesielt eurosonen der trendveksten allerede er lav og finans- og pengepolitikkens muligheter er begrenset, skriver meglerhuset.

Global vekst vil ligge på 3,3 prosent ut 2021, mens eurosonens vekst øker fra 0,8 prosent i år til 1,1 prosent i 2020 og 2021, tror DNB Markets.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå