Kongressen «i prinsippet» enig om en budsjettavtale

Republikanere og demokrater i Kongressen er i prinsippet enige om en ny budsjettavtale for grensesikkerhet, ifølge republikanernes sjefforhandler.

HAR TROEN: Republikanernes forhandler Richard Shelby håper president Donald Trump vil godta budsjettavtalen de har blitt enige med Demokratene om.
HAR TROEN: Republikanernes forhandler Richard Shelby håper president Donald Trump vil godta budsjettavtalen de har blitt enige med Demokratene om.

Det opplyser republikanernes forhandler Richard Shelby og demokratenes Nita Lowey mandag kveld lokal tid. Kongressen er avhengig av signaturen til president Donald Trump innen midnatt fredag.

– Vi jobber nå med detaljene, sier Lowey.

Budsjettavtalen gjelder grensesikkerhet, men detaljene i avtalen vil ikke bli gjort kjent før tirsdag.

Les også: Tror ikke på løsning i budsjettkonflikten

Republikanerne ønsker å unngå en ny politisk nedstengning, og har nøyd seg med en langt lavere sum for finansiering av grensemuren enn det Trump krever. Summen ligger på 1,4 milliarder dollar, ifølge en høytstående kongresskilde. Trump-administrasjonens krav har ligget på 5,7 milliarder dollar.

På spørsmål om Trump vil signere avtalen, svarte Shelby at han håper det vil være tilfellet. Da Kongressen gjorde budsjettenighet kjent, var Trump på vei til El Paso i delstaten Texas for et velgermøte. Der vil grensesikkerhet være et sentralt emne for presidenten.

Fikk du med deg? Nedstengningen spiser opp den økonomiske veksten i USA

Kongressen har frist til 15. februar med å komme til enighet om en ny budsjettavtale for å unngå nok en nedstengning av offentlige kontorer og virksomheter.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå