Rike amerikanere krever mer skatt

En gruppe med 19 superrike amerikanere oppfordrer potensielle presidentkandidater til å jobbe for mer skatt for landets rikeste.


<p>George Soros</p>

George Soros

– USA har en moralsk, etisk og økonomisk forpliktelse til å øke skatten på rikdom, heter det i et brev fra gruppen, som består blant andre av milliardæren George Soros, Facebook-gründeren Chris Hughes, arvinger etter Walt Disney og eiere av hotellkjeden Hyatt.

De mener at mer skatt på rikdom vil styrke USA, at dette kan brukes i kampen mot klimakrisen, det vil bedre økonomien, bedre helseforholdene, skape muligheter for flere og styrke demokratiet.

Det er i hovedsak de mange demokratiske presidentkandidatene som er målgruppen for utspillet. De oppfordres til å gjøre økt skatt for de rike til en valgkampsak. Senator Elizabeth Warren, som er blant kandidatene, har allerede lansert et forslag om skatteøkning.

Det er til sammen 19 superrike, en av dem er anonym, som har signert kravet om økt skatt. Flere av dem er allerede kjent for å støtte progressive ideer for å bekjempe klimaendringer og økende ulikheter mellom fattige og rike.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå