Trump vil straffe Kina med handelssanksjoner

USAs president Donald Trump vil torsdag offentliggjøre en rekke handelssanksjoner mot Kina, opplyser Det hvite hus.


<p>MOT KINA: USAs president Donald Trump vil torsdag offentliggjøre en rekke handelssanksjoner mot Kina, opplyser Det hvite hus.</p>

MOT KINA: USAs president Donald Trump vil torsdag offentliggjøre en rekke handelssanksjoner mot Kina, opplyser Det hvite hus.

Talsmann for Det hvite hus Raj Shah sier at sanksjonene kommer som en reaksjon på Kinas tyveri av blant annet intellektuell eiendom. Ifølge talsmannen har Kina stålet amerikansk teknologi og intellektuell eiendom, som omfatter produkter, verker eller strategier.

Beijing har allerede advart Trump-administrasjonen mot sanksjonene og oppfordret landet til ikke å handle med følelser.

Det er få uker siden Trump kunngjorde at USA vil innføre 25 prosent toll på stål og 10 prosent toll på aluminium som importeres til USA. Svaret fra Europa og Kina har vært at de vil påføre amerikanske varer en ekstra tollavgift.

USAs nye sentralbanksjef Jerome Powell advarte onsdag om at sjansen for en handelskrig var en økende trussel mot verdens største økonomi.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå