USA sender handelsdelegasjon til Kina

En handelsdelegasjon fra USA reiser til Kina for samtaler mandag og tirsdag.

Samtalene blir det første direkte møtet mellom de to landene etter at presidentene Donald Trump og Xi Jinping ble enige om en «våpenhvile» i handelskrigen.

Trump og Xi møttes 1. desember i forbindelse med G20-møtet i Argentina og ble enige om å ikke innføre nye handelshindringer de neste 90 dagene.

Delegasjonen som drar til Kina, skal diskutere «implementeringen av den viktige samforståelsen» som ble oppnådd i Argentina, heter det i en uttalelse fredag. USAs visehandelsrepresentant Jeffrey Gerrish skal lede den amerikanske gruppen.

I forkant av møtet har det vært noen små tegn til fremskritt – og det har ikke kommet nye trusler fra Trump – mens partene jobber for å redusere spenningen i handelsforbindelsene innen 1. mars.

Les også: (+) Kommentar: Dagens aksjemarked skyldes Donald Trump

Myndighetene i de to landene har i en runddans av gjengjeldelser innført tollavgifter på varer for til sammen 300 milliarder dollar i den gjensidige handelen mellom USA og Kina.

Vis kommentarer

Kjære kommentarfeltbruker!

Vi ønsker dine argumenter og meninger velkommen. Vær saklig og vis omtanke, mange leser det du skriver. Gjør debatten til en bedre opplevelse for både andre og deg selv.

Les mer om våre regler her.

På forsiden nå